Waar op letten bij het kopen van draadloze oordopjes?

0
252
Draadloze oordopjes

Je kent het vast wel, je bent aan het sporten en je wilt dit doen met je favoriete muziek op, maar die snoeren van je oordopjes zitten steeds in de weg. Dan kunnen draadloze oordopjes de uitkomst bieden! Je bent nu dus extra flexibel. Vroeger was het zo dat je dan moest inleveren op kwaliteit van je geluid, maar tegenwoordig is dat niet meer aan de orde. Los daarvan kan het natuurlijk nog steeds een uitdaging voor je zijn om de juiste oordopjes te vinden. Op onze website vind je daarom 10 verschillende draadloze oordopjes terug. 5 van Apple en 5 van Samsung. Dit zijn wat ons betreft de beste draadloze oordopjes die er op de markt zijn. Kijk hier eens goed na en beslis dan wat voor jou belangrijk is in het maken van de juiste keuze!

Hoe en waarvoor ga jij de draadloze oordopjes gebruiken?

Het lijkt ons handig dat voordat jij de draadloze oordopjes aanschaft, je eerst goed gaat bedenken waarvoor je ze wilt gaan gebruiken. Zit jij bijvoorbeeld enkel en alleen stil achter je computer, dan moeten ze aan andere eisen voldoen dan wanneer je er volop mee wilt gaan sporten. En ook de duur van het gebruik is van belang, dit heeft dan weer te maken met de accuduur. Hierover vertellen we je later meer.

Wat voor vormgeving hebben de draadloze oordopjes?

Er zijn in totaal 3 verschillende vormen die we kennen bij draadloze oordopjes. Ze kunnen worden bevestigd via een hoofdband of via een nekband. Maar er zijn ook geheel vrije oordopjes die je enkel en alleen bevestigd aan je oren. Bij het overgrote deel van de draadloze oordopjes wordt gebruik gemaakt van het in-ear systeem. Bij dit systeem zit het oordopje in zijn geheel in je oorschelp. Een groot voordeel hiervan is dat er omgevingsgeluiden kunnen worden geweerd. Je voelt ze daarin tegen vaak wel zitten. Het ear systeem houdt dus in dan dat de oordopjes over je oor heen worden geplaatst. Wat het lekkerste zit of past is echt persoonlijke voorkeur. Wij vinden het wel van belang dat het comfort hoog is, anders gaan de draadloze oordopjes je zeer snel tegenstaan.

Geluidskwaliteit

Door het gebruik van advanced audio distributie profile oftewel het zogeheten A2DP, kunnen we stellen dat de meeste draadloze oordopjes tegenwoordig over een prima geluidskwaliteit beschikken. Los daarvan is het natuurlijk zo dat de eisen voor een ieder hierin weer anders verdeeld zullen zijn. We blijven even weg van de super technische uitleg, maar als je een redelijk nieuw model aanschaft dan kun je er wel van uit gaan dat deze uitgevoerd is met dit type technologie. Dat betekent dus dat je kunt profiteren van een zeer prima geluidskwaliteit. Naast de speakers die verwerkt zijn in de oordopjes, is ook de Bluetooth van groot belang voor de kwaliteit van je geluid. Kies je voor een Bluetooth kwaliteit van 3.0 of 4.0 dan kun je er doorgaans wel op rekenen dat het met de kwaliteit van het geluid wel goed zit. Ook de materialen waarvan de oordopjes zijn gemaakt hebben invloed op de kwaliteit van het geluid. En als laatste heb je ook te maken met de geluidsinstellingen waar de fabrikant gebruik van maakt.

Wat is de accuduur?

Het is natuurlijk ook van belang dat je weet wat de accuduur is van je gewenste draadloze oordopjes. Als we over het algemeen kijken, dan gaan de batterijen z’n 10 uur mee. Let wel op dat de grootte van de batterij invloed heeft op hoe lang die mee gaat. Als er aan jouw draadloze oordopjes dus weinig ruimte is voor een batterij, dan moet je er rekening mee houden dat deze minder lang mee zullen gaan.

Hebben de draadloze oordopjes een afstandsbediening?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er bij de draadloze oordopjes niet de mogelijkheid is om een afstandsbediening rond de borsthoogte op kabels te bevestigen. Daarmee is het plaatsen van een afstandsbediening dus een stuk lastiger. Wanneer je hier wel veel waarde aan hecht, dan kan het verstandig zijn om te controleren of er knopjes op de oordopjes zelf zitten en of je die gemakkelijk kunt gebruiken.

Zit er noise cancelling op de oordopjes?

Noise cancelling is een principe waarbij omgevingsgeluid wordt gedempt. Je zit dus op deze manier midden in je favoriete muziek of filmscene zonder dat je wordt gestoord door omgevingsgeluid. De microfoons nemen dit geluid namelijk op en filteren het uit. Dit zorgt er dan dus voor dat jij uitsluitend het geluid van de draadloze oordopjes hoort. Overigens is het wel zo dat deze functies nog beter werken bij oordopjes die wel bedraad zijn. Maar toch is het een zeer fijne optie om toe te voegen aan jouw draadloze oordopjes.

Accesoires

1 accessoire mag zeker niet ontbreken wanneer je draadloze oordopjes gaat aanschaffen, en dit is een bewaarhoes. Deze oordopjes hebben als groot nadeel dat ze klein zijn en dat je ze dus vlug kwijt kunt raken. Over het algemeen wordt z’n hoes standaard meegeleverd. Verder kunnen extra batterijen of opladers nog zeer welkome accessoires zijn.

Overige relevante zaken

  • Het is zeer goed mogelijk dat jij al een voorkeur hebt voor een merk waarvan jij je draadloze oordopjes wilt bestellen. Wij zelf raden hiervoor Apple of Samsung aan en deze zijn terug te vinden in onze top 5.
  • Er zijn natuurlijk ook goedkopere modellen op de markt. Maar ben je dan wel bewust van het feit dat de algehele kwaliteit hiervan minder zal zijn. Wij raden je dan ook aan om niet te gaan voor te goedkoop, want dit zou weleens duurkoop kunnen worden.
  • Draadloze oordopjes kun je aanschaffen bij zowel fysieke winkels als online winkels. Wij zijn zelf zeer gecharmeerd van Coolblue. Wil je een persoonlijk advies dan ga je naar de winkel, wanneer je zelf al vooronderzoek hebt gedaan of je bent al bekend met de draadloze oordopjes dan kun je ze dus ook online bestellen.

De 5 beste oordopjes van dit moment

Ben je benieuwd naar de beste 5 oordopjes van dit moment dan kun je die hier vinden. We hebben een top 5 van beste Apple Airpods voor je samengesteld alsmede de 5 beste Samsung oordopjes voor je geselecteerd.