Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische step?

0
291
Beste elektrische step

Mocht je op het punt staan om een elektrische step te willen gaan kopen dan zijn er zeker een aantal punten waar je op dient te letten. Zo weet je namelijk zeker dat jij de step koopt die ook daadwerkelijk bij jou past! Hieronder hebben wij deze punten voor je op een rijtje gezet. Zo kun je de goede keuze maken waar je later geen spijt van zult krijgen. En dat lijkt ons wel zo prettig.

Hoe zit de step in elkaar?

We gaan er van uit dat jij een duurzame koop wilt doen. Dan is het dus goed om te letten op de kwaliteit van de constructie wanneer je overgaat tot aanschaf van je step. Hoe meer solide het frame is, hoe langer je met je step kunt doen. Merken die zeer goed bekend staan om kwaliteitsvolle steps zijn onder andere Xiaomi en Segway. Deze merken produceren wereldwijd en leveren dus ook aan internationale leveranciers zoals bijvoorbeeld: Lime, Bird en Skipp.

Accuduur

Het spreekt voor zich dat een elektrische step is uitgerust met een accu. Voordat je de step koopt is het handig om te weten hoe lang en hoe ver je ermee wilt gaan reizen. Dan is dus de actieradius van belang. Deze bepaalt namelijk welke afstanden je kunt afleggen met een opgeladen accu. Hoe groter het vermogen van de accu, hoe verder je bereik zal zijn. Het vermogen van de accu bepaalt ook mede de prijs van de step. Je betaalt dus ook voor de capaciteit. Doorgaans kun je met een elektrische step tussen de 15 en 30 km rijden. Daar spelen ook nog andere factoren een rol bij. Denk hierbij aan: je gewicht, het wegdek en de weersomstandigheden. Wanneer je de step dagelijks gaat gebruiken voor recreatie of korte ritjes naar je werk dan is deze actieradius meer dan voldoende. Met een laadtijd van ongeveer 2 a 3 uur is de accu dus ook weer snel opgeladen!

Wel of niet inklapbaar?

Het overgrote deel van de steps is inklapbaar. Let hier wel op wanneer je een elektrische step gaat aanschaffen. Er bestaan ook modellen die niet inklapbaar zijn. Het voordeel aan een inklapbaar model is dat je er zeer makkelijk mee kunt reizen. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer. Maar je kunt hem dan ook makkelijk achterin de auto leggen. En ook het opruimen en verplaatsen is dan een fluitje van een cent!

Motorvermogen

Ook het vermogen van de motor is een zeer belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van een elektrische step. Het is niet anders dan bij een auto wat dat betreft. Hoe meer vermogen, des te sneller deze accelereert en op de maximale snelheid komt. Binnen de EU ligt de maximale snelheid op 25 kilometer per uur. Hij valt namelijk veelal onder de wet van de e-bikes. Als we kijken naar hoe het vermogen wordt uitgedrukt bij een elektrische step dan is dat in Watts. Bij kindersteps is 150 watt meer dan voldoende. Voor volwassenen geldt dit echter niet, dan is een motorvermogen van 250 of 300 Watt wel een vereiste. En dit komt dan voornamelijk door het gewicht van de bestuurder.