Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel?

0
370
Elektrische tandeborstel

Uit verschillende onderzoeken is wel degelijk gebleken dat het poetsen met een elektrische tandenborstel beter voor je gebit is dan wanneer je dit handmatig doet. Je tanden worden uiteindelijk dan ook een stuk schoner. Wil je nou overgaan van handmatig naar elektrisch maar weet jij niet waar je moet beginnen met kiezen? Dan helpen wij jou verder met dit artikel.

Technieken om te poetsen.

We kunnen wel stellen dat het woordje beste in dit geval een beetje relatief te noemen is. In eerste instantie hangt dit echt van jezelf af en waar je naar op zoek bent. Het is sowieso fijn om te weten dat er in de wereld van de elektrische tandenborstels verschillende poetstechnieken bestaan. Als eerste heb je de 2D-techniek. Bij de 2D-techniek draait de borstel rond en beweegt deze op en neer. Mocht het opzetstukje daarbij ook nog pulseren en zich naar de tanden toe bewegen, dan spreken we over een 3D-technologie. Met de 3D-techniek worden je tanden nog beter schoon dan bij de 2D-techniek. Daarnaast zijn er ook nog sonische tandenborstels. Deze maken weer gebruik van een andere poetstechniek. Over het algemeen hebben ze een ovale borstel. Deze ovale borstel beweegt zeer snel op en neer. Wat je dan dus krijgt, is dat er trillingen met een zeer hoge frequentie worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het gebied dat de borstel aanraakt wordt schoongemaakt, maar ook een klein gebied daar omheen. Op deze manier kun je dus ook de moeilijk bereikbare plekjes alsnog aanpakken en schoonhouden! Daarnaast zijn er ook nog sonische tandenborstels. Deze maken weer gebruik van een andere poetstechniek. Over het algemeen hebben ze een ovale borstel. Deze ovale borstel beweegt zeer snel op en neer. Wat je dan dus krijgt, is dat er trillingen met een zeer hoge frequentie worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het gebied dat de borstel aanraakt wordt schoongemaakt, maar ook een klein gebied daar omheen. Op deze manier kun je dus ook de moeilijk bereikbare plekjes alsnog aanpakken en schoonhouden!

Diverse poetsstanden

We hebben het net al gehad over de verschillende poetstechnieken die je hebt. Daarnaast zijn er ook verschillende poetsstanden. Let wel op dat dit niet bij iedere elektrische tandenborstel zo is. De meer geavanceerde modellen beschikken hier wel over. Waar moet je dan aan denken als we het hebben over verschillende poetsstanden? Voorbeelden hiervan zijn: gevoelige tanden, om je tanden witter te maken, goed en grondig te reinigen, ontstoken tandvlees en natuurlijk ook voor een snelle poetsbeurt tussendoor. Het is natuurlijk ook mogelijk om met slechts 1 stand deze verschillende dingen aan te pakken. Maar wij vinden het een zeer groot voordeel dat iemand anders in dit geval voor je nadenkt en alle instellingen heeft geoptimaliseerd.

Is een poetsdruksensor wel of niet nodig?

Er is schoon en schoon. Dat wil zeggen dat sommige mensen zeer enthousiast worden van hun elektrische tandenborstel en dan zeer hard gaan drukken in de hoop dat hun tanden nog schoner of witter worden. Mocht jij je hier nou in herkennen, dan is het wellicht handig om een elektrische tandenborstel te overwegen die gebruik maakt van een poetsdruksensor met een terugslagfunctie. Het fijne hieraan is, is dat deze tandenborstel voorkomt dat je te hard op je tandvlees drukt en je tandvlees dus beschadigd. Mocht je het nou niet kunnen afleren en begin je toch weer te hard te drukken, dan leert de tandenborstel jou dit vanzelf af. Hij stopt dan namelijk gewoon met poetsen! Bij sommige tandenborstels is het zo dat je enkel een seintje krijgt en dat deze dus wel gewoon blijft doorpoetsen.

De juiste poetsduur

Er bestaan ook tandenborstels met een timer. Deze timer helpt jou er dan aan te herinneren hoe lang je precies aan elke kant dient te poetsen. Mocht dit voor jou een fijne reminder zijn dan kan deze functie erg veel toevoegen. Je hoeft nu namelijk geen timer te zetten of op de klok te letten. Mocht je deze timer een pluspunt vinden let er dan wel op dat je een elektrische tandenborstel koopt die ook echt over deze functie beschikt. Het is namelijk niet altijd standaard dat deze timer erop zit. Mocht het je niet zoveel uitmaken of je nou wel of niet 2 minuten je tanden poetst dan hoef je hier dus logischerwijs niet op te letten.

Slimme tandenborstels

Er zijn tegenwoordig ook de slimme tandenborstels. Deze groep is er nog niet zo heel erg lang. Dit zijn tandenborstels die doorgaans met een bijbehorende app komen. Daarnaast gebruiken ze kunstmatige intelligentie. Deze kunstmatige intelligentie helpt jou bij je poetsbeurten. In de app wordt er dan aangetoond waar je niet goed hebt gepoetst en waar je de volgende keer op dient te letten. Tijdens het poetsen wordt je zorgvuldig begeleid langs alle tanden. Ook zie je in de app hoe je het tijdens het poetsen doet. Het leuke hieraan is dat er echt een spelelement wordt toegevoegd aan het poetsen! Mocht je nou een nieuwe elektrische tandenborstel willen gaan kopen dan is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je hiervan verwacht. Dan is het daarna ook makkelijk om te checken welke tandenborstels aan jouw eisen voldoen.