Waar dien je op te letten bij de aanschaf van een iPhone?

0
330
Beste Iphone 2023

We weten allemaal dat een nieuwe telefoon een forse investering kan zijn, en dit is al helemaal het geval wanneer je op zoek bent naar een nieuwe iPhone. Wij vinden het dan ook verstandig om goed onderzoek te doen voordat je een nieuwe iPhone aanschaft. Dit om er zeker van te zijn dat je geen verkeerde beslissing maakt. Je kunt kiezen voor een nieuwe iPhone of voor een tweedehandse. Wat je ook gaat kiezen het moet natuurlijk passen bij jouw wensen. Ben jij nu van plan om binnenkort een andere iPhone te gaan bestellen lees dan ons artikel hieronder zodat je de juiste keuze kunt maken.

Uit welk bouwjaar komt de iPhone?

Ieder jaar brengt Apple zo ongeveer een nieuwe telefoon uit. Je hebt dus ondertussen al aardig wat iPhone modellen. De meeste oudere modellen zijn wel op de tweedehandsmarkt te koop. Bij de nieuwste modellen is het zo dat je deze nieuw besteld online of in de winkel. Het is natuurlijk logisch dat hoe nieuwer de telefoon is, hoe langer deze bij juist en zuinig gebruik mee zal gaan. Bepaal dus zelf hoe lang je met je iPhone wilt gaan doen en neem dat mee in je keuze.

Hoeveel Gigabyte?

Een punt wat natuurlijk ook zeer belangrijk is bij het aanschaffen van een nieuwe iPhone, is het geheugen dat de telefoon tot zijn beschikking heeft. Mocht nou blijken dat je te weinig geheugen hebt na aanschaf van je iPhone dan kun je dit achteraf niet meer bijkopen. Het is dus zeer belangrijk om van te voren te weten hoeveel geheugen je nodig hebt en op basis hiervan je nieuwe iPhone uit te kiezen. Wij zeggen dan ook altijd: hoe meer hoe beter! Meer geheugen zorgt er namelijk ook voor dat je minder snel een nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen.

Welke functies heeft deze iPhone?

Elk jaar worden de modellen van Apple steeds geavanceerder. Ze worden uitgebreid met functies die de oudere modellen niet hebben. Wat de beste iPhone is veranderd dan ook per jaar. Bijna elk jaar komen er ook wel special editions van iPhones op de markt die weer over andere functies beschikken dan de gewone iPhone. Ook hier zeggen wij, bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt om met en op je iPhone te kunnen doen. Houd hier dan ook rekening mee voordat je een iPhone uitkiest. Een voorbeeld: wil je goede foto’s kunnen maken, zoek dan een model met een goede camera. Mocht het zo zijn dat je graag series kijkt op je telefoon, kies dan een iPhone met een goede scherm resolutie!

Tweedehands of een nieuwe iPhone?

Wat je ook voor jezelf moet bepalen is of je een nieuwe of een tweedehands iPhone wilt gaan aanschaffen. Het is logisch dat een tweedehands telefoon goedkoper is dan een nieuwe. Maar het brengt ook wel de nodige risico’s met zich mee om een tweedehands toestel aan te schaffen. Wanneer blijkt dat je je tweedehands toestel na korte tijd al weer moet laten maken dan kost dit natuurlijk ook weer geld. En zo kan goedkoop dus duurkoop worden. Mocht je nou toch gaan voor een tweedehandse telefoon van Apple dan zijn er online wel veel goede opties te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een refurbished iPhone krijgen op veel verschillende sites. Hier kun je dan kiezen voor de staat waarin je je telefoon wilt hebben. Mocht je een nieuwe iPhone willen hebben, kijk dan bij onze actuele top 5!