Waar moet je op letten bij de aanschaf van een combimagnetron? 

0
226
Beste combimagnetron

Iedere keuken is anders, dus ook elke wens omtrent een nieuwe combimagnetron is ook anders. Op onze website staan de 5 magnetrons die wij op dit moment de beste keuze vinden qua prijs en kwaliteitsverhouding. Om je nog verder op weg te helpen hebben wij in dit artikel nog wat tips voor je. Dit zodat je zeker weet dat jij de beste keuze kunt maken.

Over welke functies beschikt de magnetron?

De combimagnetrons beschikken over zowel een magnetron als ovenfunctie. Maar daarnaast zijn er ook verschillende combimagnetrons die over nog meer functies beschikken. Deze functies zijn: grillfunctie, stoomfunctie of een combifunctie. In onze top 5 zul je deze verschillen terugvinden.

Formaat

Waar je natuurlijk ook op dient te letten is het formaat van de magnetron. Je moet wel plek hebben in je keuken om hem kwijt te kunnen. Daarnaast is het nog zo dat je ook op de inhoud van de magnetron dient te letten. Wanneer je een groter gezin hebt, dan heb je natuurlijk meer ruimte nodig om grotere maaltijden kwijt te kunnen. Dit zodat je niet steeds alles apart hoeft op te warmen. Maar naast de magnetron heb je natuurlijk nog meer apparaten in je keuken staan: denk aan een airfryer of een koffiezetapparaat. Ruimte is dus zowel van binnen als van buiten zeer belangrijk en is bij ieder persoon weer anders.

Draairichting van je magnetrondeur

Waar we net al spraken over de ruimte die een magnetron wel of niet kan innemen in jouw keuken is er nog 1 belangrijk punt. Dit is namelijk de draairichting van de deur. Let hier dus goed op voordat je over gaat tot aanschaf van de magnetron. Wanneer de deur aan de verkeerde kant zit kan het zo zijn dat je hem niet optimaal kunt benutten. En dit gaat dan veel ergernis opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een muur die in de weg zit.

Wil je een vrijstaande combimagnetron of een ingebouwde?

Als laatste moet je natuurlijk nog weten waar je de magnetron gaat plaatsen. Wanneer je hem overal wil kunnen neerzetten, dan is een vrijstaande combimagnetron geschikt voor je. Wanneer je de magnetron wil laten opgaan in jouw keuken dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een inbouw variant. Voordat je hem besteld let wel goed op de nismaten van je keuken! In onze top 5 staan enkel vrijstaande magnetrons.