Waar op letten bij het kopen van een Samsung telefoon?

0
242
Samsung smartphone

Wij weten uit ervaring dat het kopen van een Samsung telefoon niet altijd even makkelijk is als dat het op voorhand lijkt. Er zijn namelijk tientallen verschillende smartphones van het merk Samsung te vinden, die ieder dan weer andere specificaties hebben. Wij zetten in dit artikel even de belangrijkste punten voor je op een rijtje. Aan de hand hiervan kun je zelf beoordelen wat het beste bij jou past.

Het beeldscherm

Waar en wanneer wil jij je telefoon gaan gebruiken? Kijk jij bijvoorbeeld in de trein, bus of tijdens lange autoreizen graag naar Netflix, YouTube of Videoland? Natuurlijk is het dan prettig om een goed en fijn scherm te hebben op je telefoon. Wij verstaan onder goed en fijn dat de kleuren fel en helder uitkomen. Hierdoor kijk je dus in haarscherpe kwaliteit naar je favoriete films en series. Zowel de grootte als de resolutie en ook het type beeldscherm kan hiervoor erg belangrijk zijn. De type schermen die we kennen zijn: AMOLED, OLED en FULL HD.

Accuduur

Het is ook handig dat wanneer je veel onderweg bent en je je telefoon meeneemt om daar volop op te gamen, Netflixen of YouTuben dat je weet hoelang je batterij mee gaat. Dan kom je onderweg ook niet met een lege accu te zitten. Tegenwoordig zijn veel telefoons gelukkig een stuk energiezuiniger dan ze voorheen waren. Dus in de meeste gevallen heb je aan het einde van je dag nog wat batterij over. Wanneer je een mobiele gamer bent, of echt veel op je telefoon zit, dan lijkt het ons wel handig om een grote batterij in je volgende Samsung smartphone te nemen. Let op: hoe meer mAh hoe langer de batterij meegaat!

Camera

Mocht jij nou een artistieke aanleg hebben, of ieder moment graag vast willen leggen dan is een goede camera op je smartphone wel zo prettig. Samsung telefoons zitten over het algemeen vol met goede camera’s. En tegenwoordig zitten er in de meeste smartphones zelfs meerdere camera’s verwerkt. Zowel voor als achter. Wij raden je aan om te kiezen voor een model met een camera die over een hoog aantal pixels beschikt. Ook zijn een goede belichting en een snelle sluitertijd zeer belangrijk voor de beste resultaten!

Poorten en aansluitingen

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de aansluitingen op je Samsung smartphone. Maak jij bijvoorbeeld nog vaak gebruik van je ouderwetse koptelefoon met een 3.5 mm aansluiting? Houdt er dan rekening mee dat de meeste telefoons dit tegenwoordig niet meer hebben. Mocht je dus muziek willen luisteren met je koptelefoon en smartphone, dan moet je er soms nog een extra tussenstukje voor aanschaffen.

Dual sim

Dit is doorgaans iets waar veel mensen niet op zullen letten, maar toch zeer belangrijk kan zijn voor een bepaalde groep mensen. En denk dan vooral aan de zakelijke klanten. Dus mensen die hun privé en werk gescheiden willen houden, maar geen behoefte hebben aan 2 telefoons, die kunnen hiervoor kiezen. Dual-SIM houdt dus in dat je in dezelfde telefoon 2 simkaarten gebruikt

Prestaties

Bij smartphones is het aan de buitenzijde moeilijk af te lezen of het een trage of een snelle smartphone betreft. Bij computers kun je dit vaak wel aan de buitenkant zien. Maar we kunnen je gerust stellen, want tegenwoordig zijn er haast geen trage Samsung telefoons meer. Wel zit er nog steeds verschil in de processorchips, het werkgeheugen en het grafische vermogen. Mocht je nou veel willen gaan gamen op je Samsung telefoon, dan is een goede processor en een videochip van groot belang. En natuurlijk kun je ook veel makkelijker multitasken wanneer je een snellere telefoon met meer werkgeheugen oftewel RAM aanschaft!

A, S of Z model?

Samsung heeft 3 verschillende type aanduidingen. Dit zijn de A, S en de Z modellen.

De A modellen zijn de instap modellen bij de Samsung smartphones. Deze liggen over het algemeen wat lager in prijs en zijn wat simpeler afgewerkt. Vaak beschikken deze A modellen ook niet over de laatste snufjes die wel op de S modellen aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draadloos kunnen opladen. Gebruik jij je smartphone voor de standaard dagelijkse dingen, dan kan een A model voor jou al voldoende zijn.

De zogenaamde Flip modellen zijn de Z modellen bij Samsung. Deze Z modellen scoren vooral goed bij de jeugd door hun fraaie design. Je kunt ze namelijk inklappen en daardoor makkelijk overal mee naartoe nemen. Wanneer je de Z Flip inklapt, beschik je nog steeds over een kleiner scherm waarop je je berichten en meldingen kunt aflezen. De camera’s die op deze smartphones zitten zijn goed, maar niet zo goed als op de S modellen.

De S modellen zijn de hoofdmodellen van Samsung. Op deze modellen zijn alle laatste snufjes van toepassing. Ook beschikken ze over de beste camera’s en het meeste werkgeheugen. Voor een overzicht van de 5 beste Samsung smartphones van dit moment klik hier!