Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger?

0
262
Beste wasdroger

Een wasdroger is een product die je niet elke week zult aanschaffen. De redenen om een nieuwe droger te kopen kunnen zijn dat je oude kapot is of dat je een energiezuiniger model wilt hebben. Maar de keuze voor een nieuwe droger kan best uitdagend zijn. Er zijn immers veel modellen waaruit je kunt kiezen. Kijk bij onze top 5 om een goed inzicht te krijgen in de meest zuinige en kwalitatief goede drogers. Merken waar wij fan van zijn: AEG, Bosch, Miele en ook het sterk verbeterde Samsung.

Energieverbruik

In de huidige tijd met de nieuwe energieprijzen is het energieverbruik van je apparaten in huis belangrijker dan ooit. Je wilt niet extreem bij betalen op je jaarafrekening. Let hier dus goed op voordat je een nieuwe wasdroger aan gaat schaffen. Het meest zuinige wat er op de markt te verkrijgen is, is het energielabel A+++. Hierna volgen: A++, A+, A, B, C en ga zo maar door. Hoe verder de letter in het alfabet is, hoe minder zuinig het apparaat is. Eigenlijk wil je in alle gevallen gaan voor minimaal label A. Dit bespaart een hoop kosten op jaarbasis.

Trommelinhoud

Wanneer we kijken naar een gemiddelde droger dan past hier ongeveer 6 a 7 kilo wasgoed in. Bij een doorsnee huishouden van 3 a 4 personen is dit wat ons betreft ruim voldoende. Draai jij nou veel wassen per week of heb je een uitgebreider gezin? Dan is het verstandig om voor een trommelinhoud vanaf 8 kilogram te kijken.

Welk merk wasdroger moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er niet echt meer slechte merken op de markt. Samsung had in de beginfase nog een naam dat het beter televisies en smartphones kon maken dan drogers, maar ook bij Samsung is de kwaliteit prijsverhouding meer dan prima in orde tegenwoordig. Merken die een zeer goede naam en reputatie hebben zijn: Miele en Bosch. Deze apparaten liggen wat hoger in aanschaf maar gaan ook een stuk langer mee. Dat is dus een keuze die je voor jezelf dient te maken. Een wasdroger gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee.

Droogprogramma’s

Op de drogers van vandaag de dag zitten veel verschillende soorten droogprogramma’s. En deze programma’s hebben net weer een ander effect op de manier van drogen van jouw kleding of beddengoed. Bij geavanceerdere modellen kun je ook exact de droogte van je kleding instellen.

Dit om te voorkomen dat jouw favoriete trui een buiktrui wordt. Het is sowieso handig om een droger te hebben met meerdere droogprogramma’s, want dit is gewoon een stuk beter voor je kleding. Zeker wanneer we het hebben over dure of gevoelige kleding.

Welke soorten wasdrogers zijn er?

Wanneer je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe droger, zal het je vast zijn opgevallen dat er heel wat verschillende drogers op de markt zijn. Je hebt namelijk: warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Wij vinden de warmtepompdrogers zelf het fijnste in gebruik.

Bekijk hier onze top 5 van beste wasdrogers.