Beste was droog combinatie

0
275
Beste was droog combinatie

In dit artikel beschrijven we de beste was droog combinatie en geven we handige tips bij het gebruik van een was droog combinatie. Wasmachines en wasdrogers zijn immers niet meer weg te denken in ons huis. Vaak meerdere keren per week maken we gebruik van deze machines om onze kleren, bedgoed, handdoeken enz. weer schoon, droog en lekker fris te houden. Hiervoor is het natuurlijk wel gewenst om een goede wasmachine en wasdroger in huis te hebben. Afhankelijk van de grote van het huishouden bepaal je wat voor soort wasmachine of wasdroger je wilt aanschaffen. Grote gezinnen zijn meer gebaat bij een wasmachine met een grotere vulcapaciteit dan bv alleenstaanden. Ook de woonoppervlakte waarin we wonen is belangrijk om tot een keuze te komen. Is er wel voldoende plek in huis voor en een wasmachine en een wasdroger?

Wanneer men in een appartement of flat woont en een huishouden heeft van 1-2 personen is vaak een was droog combinatie meer idealer dan deze 2 apparaten los aan te schaffen. Bijkomend voordeel is dat een was droog combinatie vaak goedkoper is dan om beide apparaten los aan te schaffen.

Wat is nu de beste was droog combinatie, en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een was droog combinatie?

Om te bepalen wat nu de beste was droog combinatie is kijken we vooral naar gebruiksgemak, verbruik, energiezuinigheid (duurzaamheid), vulgewicht en ook zeker naar de ervaringen van anderen.

Je kunt een super mooie en energiezuinige was droog combinatie aan schaffen maar wanneer deze moeilijk te bedienen is dan vinden we dat ook niet prettig. Heel eenvoudig moet je een was of droogprogramma kunnen selecteren en moet je was er weer schoon en droog uit de trommel komen. Kijk daarom ook altijd of er handleiding wordt meegeleverd of duidelijke instructies bijgevoegd zijn. Vaak is dit wel het geval en kun je deze zelfs al downloaden van de firma waar je deze besteld. Coolblue heeft dat bijvoorbeeld voor bijna elke product. Ook zou je op YouTube kunnen kijken of er eventueel een instructievideo beschikbaar is. Zo ben je voor dat je de beste was droog combinatie die je besteld hebt en ontvangen al helemaal op de hoogte van hoe deze werkt. Je zou zo ook op de aansluitkosten kunnen besparen mits deze gevraagd worden.

De 5 beste was droog combinaties van dit moment

Na uitgebreid onderzoek en de nodige testen hebben we een top 5 gemaakt van wat nu de beste was droog combinaties zijn. Hieronder onze top 5.

  1. AEG L9WEE066W – 10/6 k

De onbetwiste koploper in het rijtje de beste was droog combinatie is de AEG L9WEE066W. Deze was droog combinatie met warmtepomp met energieklasse C is 1 van de zuinigste wasdroogcombinaties op de markt. Met een vulcapaciteit van maar liefst 10kg wassen en 6kg drogen is deze ook prima geschikt voor middelgrote gezinnen. De AEG L9WEE066W is voorzien van DualSense technologie waarmee die de temperatuur en trommelbeweging aanpast op de stof van je was. Tevens is deze machine ook erg snel! Met het ÖKOpower programma was je tot 5kg wasgoed binnen een uur (59 minuten) helemaal schoon

Pluspunten

+ De DualSense technologie past de temperatuur en de trommelbeweging aan op de stof van je was

+ Met het ÖKOpower programma was je 5 kilogram wasgoed in 59 minuten schoon

+ Was meer in één wasbeurt dankzij de ruime trommel van 10 kilogram

Minpunten

De wasmiddellade is niet zelfreinigend, dus onderhoud blijft nodig

  1. Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 k

Nummer 2 op de lijst de beste was droog combinatie is de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash. Deze was droog combinatie bevat zoals de naam al doet vermoeden een “AddWash” programma. Hiermee kun je extra was toevoegen die je vergeten was, zelfs wanneer de trommel al draait. Verder is deze Samsung was droog combinatie erg stil wat natuurlijk ook prettig is. Zeker wanneer deze bijvoorbeeld dicht bij je thuiskantoor of slaapkamer staat en je zit net in een meeting of je wilt ’s nachts een wasje draaien. Ook deze was droog combinatie heeft een speed programma waarmee een wasbeurt tot 5kg binnen 59 minuten schoon wast.

Pluspunten

+ Voeg vergeten wasgoed toe via de AddWash deur, ook als de trommel al draait

+ Met de SmartThings app bedien jij je was-droogcombinatie waar en wanneer je wilt met je smartphone.

+ Met het snelprogramma SuperSpeed was je 5 kilogram kleding binnen 59 minuten schoon

Minpunten

Met maximaal 5 kilogram droogcapaciteit droog je minder natte was in één keer

  1. Whirlpool FFWDB 964369 WV EE – 9/6 kg

Deze Whirlpool FFWDB 964369 WV EE completeert de top 3 in de lijst de beste was droog combinatie en dat is niet voor niks. Met een vulcapaciteit van 9kg wassen en en een droogcapaciteit van 6kg is deze Whirlpool was droog combinatie de vriend van elk middelgroot gezin. Door specifieke programma’s voor katoen, wol of delicate kun je heel eenvoudig het type wasgoed wat je in de machine stopt wassen en drogen. Dit zorgt voor een beter was- en droog resultaat. Met het Stream Refresh programma word je muffe wasgoed door middel van stoom weer lekker opgefrist,

Pluspunten

+ FreshCare+ houdt je was tot 6 uur na afloop van het programma fris met stoom en trommelbewegingen

+ Het Steam Refresh programma frist muf wasgoed op met stoom en vermindert nare geuren

Minpunten

Met maximaal 6 kilogram droogcapaciteit droog je minder natte was in één keer

  1. LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg

Net buiten de top 3 maar nog altijd op een keurige 4e plaats in de lijst de beste was droog combinatie vinden we de LG GD3M108N3 Direct Drive. Met maar liefst 14 verschillende programma’s kun je tot 8kg wasgoed schoon wassen. Daarnaast kun je ook tot 5 kg was drogen. Deze was- droog combinatie heb ik sinds kort ook zelf in gebruik en ik kan niet anders dan concluderen dat hij fijn, snel en weinig geluid produceert. Tevens is hij ook zeer makkelijk in gebruik.

Pluspunten

+ Door de koolborstelloze Direct Drive motor heb je minder last van trillingen en geluid

+ Met Smart Diagnosis spoor je eventuele problemen op met je smartphone

Minpunten

Beschikt niet over een TurboWash programma om een halve belading in 59 minuten schoon te wassen

  1. Haier HWD80-B14979 I-Pro Series 7 – 8/5 kg

Nummer 5 van de lijst de beste was droog combinatie is de Haier HWD80-B14979 I-Pro Series 7 – 8/5 kg. Deze was droog combinatie is zowel geschikt voor grotere als voor kleinere wasjes. Dus zowel voor een groot als voor een klein gezin is deze Haier prima in te zetten. Hij kan tot 8kg wassen en tot 5kg drogen. De fijne draaiknop op dit apparaat zorgt ervoor dat jij de keuze kunt maken tussen: katoen, babykleding wol of dons. De Direct Motion motor zorgt ervoor dat je geen last hebt van het geluid van deze machine. Hij wast en droogt hiermee vrij geruisloos. Tot maximaal 72 decibel.

Pluspunten

+ Met de i-Refresh functie verwijder je bacteriën en fris je een muf shirt op met stoom

+ Door de koolborstelloze Direct Motion motor was je extra stil met een geluidsniveau van slechts 72 decibel tijdens het centrifugeren

+ Je ziet door de trommelverlichting geen was over het hoofd

Minpunten

Met maximaal 5 kilogram droogcapaciteit droog je minder natte was in één keer

Toch liever een andere was droog combinatie. Bekijk hier de alternatieven.

Bekijk ook onze top 5 Bosch wasmachines.

Energielabel beste was droog combinatie

Zeker in de huidige tijd waarin we leven rijzen de energieprijzen de pan uit. Ondanks het energieplafond wat het kabinet heeft ingevoerd zijn de prijzen nog steeds torenhoog. Je wilt daarom bij de aanschaf van welk product dan ook kijken naar het energieverbruik van het product. Deze worden aangeduid met een energielabel. Zo is een was droog combinatie met het energielabel A enorm zuinig en milieuvriendelijk en een was droog combinatie met het energielabel F dat bv een stuk minder. Nu zijn er maar zeer weinig was droog combinaties op de markt met het energielabel A of B. Zelfs energielabel C is al een uitzondering. De meeste hebben energielabel D of E. Was droog combinaties (zelfs de beste was droog combinatie) verbruiken doorgaans dan ook meer energie dan een aparte wasmachine of wasdroger. Dit is dan wel een nadeel. Hier staat tegenover dat de aanschafprijs vaak een heel stuk lager ligt wat uiteraard een voordeel is.

Tips om het energieverbruik terug te dringen

Een beste was droog combinatie mag dan wel minder energie zuinig zijn dan een losse wasmachine en wasdroger, dat wil niet zeggen dat je ook hier het verbruik kun reduceren.

  1. Door te wassen of te drogen op een lagere temperatuur bespaar je energie en dus in de energiekosten.
  2. Ga niet voor 2 handdoeken de wasdroger aanzetten, maar wacht tot je deze kunt vullen tot maximaal het vulgewicht.
  3. Let op wanneer je de beste was droog combinatie aanzet. Je kunt dit beter doen in de daluren dan in de piekuren. Dit kan je ook redelijk wat geld besparen.
  4. Als je wasgoed hebt dat strijk- en kastdroog moet zijn, doe dit dan in 1 trommel en haal hetgeen wat strijkdroog moet zijn er eerder uit en laat de was droog combinatie dan het programma vervolgen.

Was droog combinatie warmtepomp

Als je een wat meer zuinigere was droog combinatie wilt aanschaffen dan kun je het beste kiezen voor een was droog combinatie warmtepomp. De warmtepomp bepaald de manier van drogen. Naast warmtepompdrogers heb je ook condensdrogers.

Beste was droog combinatie met warmtepomp

Een warmtepompdroger werkt door middel van een koelelement waarmee die de was droogt. Een condensdroger daarentegen die droogt de was met een verwarmingselement. Condensdrogers verbruiken meer energie omdat ze op hogere temperaturen drogen. Met de technologie die een warmtepomdroger gebruikt bespaar je veel op de energiekosten. De beste was droog combinatie met warmtepomp behoren tot de nieuwste modellen was droog combinaties. Net zoals warmtepompdrogers winnen ze de laatste jaren erg aan populariteit gezien het feit dat ze de kosten in het energieverbuik aanzienlijk verminderen. Dit zal met de huidige energietarieven alleen nog maar weer worden vermoeden wij.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com